Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2008 18:59 - Да открием топлата вода
Автор: optimum2 Категория: Регионални   
Прочетен: 2552 Коментари: 3 Гласове:
0



         Наскоро “стана известно”, че в конституцията ни е отбелязано: “Всичко, което се намира под земята принадлежи на държавата”.Ставаше въпрос за иманярите и тяхните посредници, които ровеха и изнасяха в чужбина всичко, което можеше да донесе прходи, независимо,че някои го наричаха културно наследство или исторически ценности.Трудно ги хващаха, пък и като ги хванат ги пускаха сравнително бързо.Всички единодушно обвиняваха държавата, че не е създала по-строги закони като тези в Гърция и Италия.Всички цъкаха и се правеха че не виждат.Оставяха друг да извади змията от дупката.

         Впечатление направи репортажа за топлите минерални води в с.Кадиево, за чиито употреба някои “отговорни организации” бяха потресени поради начина по които някои съселени се къпеха в близост до изоставените каптажи.Сякъш отговорните управници се намираха в състояние на война с тези, които ги бяха избрали на тези постове.Много ми напомняха на феодалните закони, в които който влезе в нивата на графа бива наказан.Липсваше Вилхем Тел и Робин Худ за да започнат разправата с тези, които бяха занимарили това което принадлижеше на държавата (безнаказано) но играеха ролята на “кучето на градинаря”, което хем не яде ябълките, хем не ги дава на друг. Парадоксално е че дирекцията по водите не е на ясно колко мимерални извора се намират на територията на окръга.Говорим за менъджмент на ниво ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА.Как ще опазиш нещо, което не го знаеш нито къде нито какво е, но и не се интересуваш от него.Картография, както и химичен анализ е трябвало да е било извършоно много отдавна...

    Вместо да помогне на местното население да се “облажи” от божия дар и да засили икономиката на района, чрез изследвания на водите и построяване на съвременни хигиенни съоръжения, “дълновинните държавници” наредиха на кмета да охранява водохранилището и да гони и без това без самочувствие възрастни мъже и жени.Дали това ако беше частно, щеше да бъде така занемарено?Топлата вода е открита преди милиони години...Дано държавниците ни я открият най-после и да разберат че именно те трябва да са в услуга на данакоплатците а не обратно.Та нали топлата вода извира от земята и според конституцията принадлежи на държавата и на хората, които са живели и живеят около изворите и...



Тагове:   вода,   открием,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. krotalka - Това не е всичко. Ако си си пробил ...
22.04.2008 19:08
Това не е всичко. Ако си си пробил сонда и използваш подпочвена вода за лични нужди, също трябва да плащаш данък. Звучи нелогично но е истина.
цитирай
2. optimum2 - До krotalka
22.04.2008 19:51
Струва ми се, че за сондите и в други страни се плаща (ако те хванат или ако някой съсед те изколади)В Америка знам със сигурност че сондажните води не се плащат.Но тук става въпрос за изворни води...Все едно че трябва да плащаш, че се къпеш на водопада или на морето.
цитирай
3. анонимен - дано управниците открият топлата вода
07.05.2008 22:26
и да оставят хората да се възползват от нея...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: optimum2
Категория: Регионални
Прочетен: 725896
Постинги: 137
Коментари: 499
Гласове: 3969
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031